BOT-avdrag

2010-04-29 @ 08:48:03

Ni har väl inte missat kampanjen Kroppsterapeuternas Yrkesförbund drog igång och som nu drivs av de flesta organisationer inom kroppsterapibranschen, tex: Akupressurförbundet, Branschrådet Svensk Massage, Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, Rosenmetodens Yrkesförbund i Sverige och Skandinaviska förbundet för komplementärmedicin.

Kampanjen syftar på ROT-avdraget som gjort det möjligt för privatpersoner att göra avdrag för att renovera sina hus. Nu är det dags att vi får "renovera" oss själva! Eller hur?

Massage & andra kroppsterapier löser spänningar & stärker vårt immunförsvar. Sänker vår stressnivå & ökar vår koncentrationsförmåga. Gör så att vi mår lite bättre helt enkelt! Och visst vore det väl inte mer än rätt om vi alla kunde få alla dessa fördelar till ett lägre pris!

BOT-avdraget vill uppmana människor att bättre ta hand om sin hälsa & må bättre! 

Vi har skrivit under - har du?

Om inte kan du göra det här: http://www.kroppsterapeuterna.se/bot

Sprid detta till alla du känner - det vinner vi alla på
                                                                                                                  

Härliga vår!

2010-04-22 @ 14:34:05

Visst är det väl härligt att ljuset lyckats återkomma, & förhoppningsvis kommer snart även värmen!

När jag vaknar på morgonen nu, har jag börjat med att bara kliva ut på balkongen en stund. Allt är alldeles tyst & stilla. Och ändå, om man lyssnar riktigt noga hör man hur det sjuder av liv & rörelse. Fåglarna sjunger & morgonfukten känns fortfarande i luften. Dagen bara ligger & väntar på att få börja. Då mår jag så bra! Då får jag min lilla stund för mig själv - & det är allt som behövs. Några minuter på en balkong.

När våren kommer med ljuset får iallafall jag en sån energi. Vill vara ute & jobba. Pyssla i trädgården, klyva ved & bara vara i naturen. Se när myrorna vaknar & vattnet som nyss var fruset forsar fram.

Livet är härligt & bjuder på många små ögonblick som kräver att man bara stannar upp & njuter av nuet!

/Sandra

En stund bara för dig....

2010-04-15 @ 13:49:05

Att ta sig den tiden att bara unna sig en stund för sig själv, kan för många vara lättare sagt än gjort. man tycker sig inte ha tiden, och det kan vara väldigt svårt att hitta den stunden, familjen, hemmet, skola, vänner och en massa andra saker som finns i ens liv.

En vanlig kommentar en söndags kväll måste vara " imorgon börjar mitt nya liv "..... Något vi måste tänka på är att inte bara fokusera på det yttre, utan att även insidan behöver bli ompysslad. Det är en investering.....

När satt eller låg du och gjorde absolut ingenting, då menar jag inte titta på TV eller läsa eller annat, utan bara göra absolut ingenting? 

Många kommer in och frågar efter avslappningsskivor och det är en jätte bra början, att få en guidad meditation, därför att det ofta är otroligt svårt att inte låta tankarna vandra iväg, det är en träningssak som måste få sin tid. 
Det finns en massa olika avslappningsövningar, men prova dig fram och se vad som passar just dig.

Många säger att det första dom märker av är sömnen, WOW, jag sov hela natten eller jag sover mkt bättre.

Det kan väl vara värt en försök... eller hur?

Ta hand om dig /Hanna & Sandra